2017-06-15 09:17:10• hírek • Szatmár.ro

Fontos a város bicikliút-hálózatának bővítése

A polgármester sajtótájékoztatóján is szóba került a Szamos jobb oldali töltésére kért kerékpárút.

Nemrég adták le a polgármesteri hivatalban azt az 1300 aláírást tartalmazó dossziét, amelyben azt kérték az önkormányzatot, hogy építsen kerékpárutat a Szamos folyó jobb oldali töltésén, egészen a városhatárig. Onnan ugyanis Pusztadaróc község építené tovább az utat, erre már egy megnyert projektjük is van, csak éppen pénzhiány miatt még nem tudták aláírni a támogatási szerződést a környezetvédelmi minisztériummal, tudtuk meg Gaman Mihály pusztadaróci polgármestertől.

"Továbbra is úgy véljük, hogy a szatmárnémeti szennyvíztisztítótól a Nagyerdőig tartó szakaszon szükség van kerékpárútra. Ez egyrészt rövid és biztonságos utat kínálna a közlekedőknek, hiszen sokan járnak jelenleg is ezen a vonalon, másrészt a kerékpározni szeretőknek kiváló lehetőséget biztosítana a kirándulásra, a mozgásra, melyre nincs túl sok lehetőségük a bicikliseknek környékünkön" - írja a civil kezdeményezés sajtóközleménye. A polgármesteri hivataltól ugyanis - úgy érzik - nem kaptak írásban megfelelő választ a kérésükre.

Az ügy kapcsán ezért kérdést intéztek a polgármesterhez is. Kereskényi Gábor elmondta, hogy nagyon fontosnak tartják a városi kerékpárút-hálózat bővítését és keresik a finanszírozási lehetőségeket. A polgármester azt is elmondta, hogy a töltés meglehetősen "nehéz ügy", ott ha valaki bármit is akar csinálni, egy sor szakhatóságtól kell kérvényeket beszerezzen.

A polgármester a kerékpárutakkal kapcsolatban elmondta: rövidesen megkezdődik az ócskapiactól az Aquastar élményfürdőig tartó kerékpárút megépítése. Ezt az utat majd folytatni szeretnék a Sárerdőig.

"Partnerséget ajánlunk a szatmárnémeti önkormányzatnak – szívesen segítünk a jövőben a kerékpárút-hálózat fejlesztésére vonatkozó kezdeményezésekben, és további javaslatokkal igyekszünk segíteni a biciklis közlekedés ügyét" - írja a Rácz János, Kiszner Csaba és Csókási-Budaházi Attila által aláírt közlemény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: